Tämä kakku on muunnos Kinuskikissan Polka-kakusta. Tein jouluna tuon Polka-kakun, ja nyt halusin kokeilla samaa kakkua lempisuklaallani eli Maroboun Minttukrokanttisuklaalla. Polka-kakussa tein pohjan piparkakuista joulun makua lisäämään, muuten sama ohje kuin Kinuskikissalla. Tässä kakussa taas käytin suklaacookie keksejä, mutta jatkossa voisi kokeilla vaikka tavallisia kaurakeksejä. Oli muuten aika suklainen kokonaisuus :)

Pohja:

200 g Suklaacookies-keksejä

75 g voita

Täyte:

5 liivatelehteä

5 dl vispikermaa

2 valkuaista

300 g Marabou Minttukrokantti-suklaata

1/2 dl vettä

Koristeeksi:

Minttukrokanttisuklaata rouheena

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahdot. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota sitten vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Helppo ohje. Kokeile omalla lempisuklaallasi!