Tämä kakku on muunnos Kinuskikissan Polka-kakusta. Tein jouluna tuon Polka-kakun, ja nyt halusin kokeilla samaa kakkua lempisuklaallani eli Maroboun Minttukrokanttisuklaalla. Polka-kakussa tein pohjan piparkakuista joulun makua lisäämään, muuten sama ohje kuin Kinuskikissalla. Tässä kakussa taas käytin suklaacookie keksejä, mutta jatkossa voisi kokeilla vaikka tavallisia kaurakeksejä. Oli muuten aika suklainen kokonaisuus :)
Pohja:
200 g Suklaacookies-keksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
300 g Marabou Minttukrokantti-suklaata
1/2 dl vettä
Koristeeksi:
Minttukrokanttisuklaata rouheena
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahdot. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota sitten vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Helppo ohje. Kokeile omalla lempisuklaallasi!
Kommentit